جانقربان- حمیدرضا رحیمی، در گفتوگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: متأسفانه در فضای مجازی بزرگنماییهایی درباره این روش شده که در بین مردم ترس و ناراحتی ایجاد کرده است، اما به آن اندازه که در فضای مجازی موضوع اسفناک منتقل میشود، نیست.
وی افزود: این آزمایش فعلا برای افراد بالایی ۶۰سال علامتدار و با سابقه تماس، افراد با سابقه بیماری زمینهای و سابقه تماس، افراد بستری و افراد زیر ۶۰سال که علائم شدید و سابقه تماس دارند، انجام میشود.
رحیمی اظهار کرد: افراد بعد از مراجعه به مراکز از سوی پزشک ویزیت میشوند و بعد تکمیل پرسشنامه و براساس دستورالعملها چنانچه لازم باشد نمونهگیری از داخل بینی (PCR) انجام میشود.
این مقام مسئول افزود: روزانه ۵۰۰ نمونهگیری (PCR) در مراکز ۱۶ ساعته علوم پزشکی انجام میشود که این مراکز بهعنوان مراکز منتخب شناخته شده و در استان پراکنده هستند.
مسئول کارگروه اطلاعرسانی بیماری کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه نمونهگیری خون همچنان برای تشخیص کرونا انجام میشود، گفت: روش سرولوژی یا نمونهگیری خون همچنان انجام میشود، ولی روش قابل اعتمادی نیست، زیرا ویروس ۱۰ تا ۱۵ روز بعد از ورود به بدن در آزمایش سرولوژی خود را نشان میدهد.
رحیمی افزود: تمام آزمایشهای پزشکی درصدی خطا دارند که به آن بهاصطلاح منفی کاذب گفته میشود. تست کرونا هم از این قاعده مستثنا نیست و احتمال منفیشدن جواب آزمایش فردی که مبتلاست، بسیار است. برهمین اساس این نوع تست برای تشخیص کرونا به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
وی اظهار کرد: سیتیاسکن ریه یکی از بهترین راههای تشخیص کروناست که احتمال خطا در آن بسیار کم است، اما بهدلیل اشعه زیانبار آن چندان پیشنهاد نمیشود.